Facebook

27 Haziran 2011 Pazartesi

Tarhunlu Dana Eskalopları

Tarhunlu Dana Eskalopları
Malzemeler (2 Kişilik)
2 yemek kaşığı / 25 gr yumuşatılmış tereyağı
1 yemek kaşığı / 15 ml hardal
1 yemek kaşığı doğranmış fesleğen
Fırçayla sürmek için zeytinyağı
2 adet 2.5 cm kalınlığında dana eskalopu, yaklaşık 225 gr ağırlığında
Çekilmiş karabiber
Süslemek için:
Fesleğen dalları

Hazırlanışı:
1-Dana eskaloplarını iki kat streç filme sarıp et döveceğiyle döverek ya da merdaneyle üzerlerinden geçerek 5 mm kalınlığına kadar inceltin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
2- Tereyağını geniş bir kızartma tavasında yüksek ateşte eritip üzerine tavanın tek kat alacağı şekilde etleri yerleştirin ve bir kez çevirerek 1.5-2 dakika kızartın. Etler hafifçe esmerleşmen ama fazla pişmemelidir. Etleri geniş bir tabağa aktarın.
3-Tavaya önce brendiyi ardından da et suyunu ekleyip kaynatın. Tarhunu da ilave edip suyunun yarısını çekene kadar kaynatmaya devam edin.
4- Dana eskaloplarını birikmiş sularıyla birlikte yeniden tavaya alıp ısıtın. Tarhun dallarıyla süsleyip hemen servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder