Facebook

27 Haziran 2011 Pazartesi

Gevrek Lahana

Gevrek Lahana
Malzemeler:
1 adet orta boy yeşil ya da küçük beyaz lahana
2-3 yemek kaşığı / 30-45 ml sıvıyağ
Tuz ve çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:
1 – Lahananın göbeğini, dış kalın yapraklarını ve kalan geniş yaprakların orta damarını çıkarın. Lahanayı bir ekmek tahtasının üzerine koyun. Yapraklarını ince ince doğradıktan sonra silkeleyin ve bir kağıt mutfak havlusunun üzerine alıp iyice kurutun.
2 – Bir tavayı ya da geniş dipli ateşe dayanıklı bir güveç tenceresini yüksek ateşte ısıtın. Yağı kızdırıp lahanayı ilave edin. Lahananın her yanının pişmesi ama hala çıtır çıtır olması için tahta bir kaşıkla karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Tuz ve karabiber ekip hemen servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder