![]() |
Biberli Ringa Balığı |
Kızartmak için yağ
2/3 su bardağı / 150 ml süt
1 su bardağı / 115 gr halis un
450 gr ringa balığı (buzu çözülmüş ve kağıt mutfak havlusunda kurulanmış)
Tuz, taze çekilmiş karabiber ve pul biber
Hazırlanışı:
1- Yağı geniş bir tavada kızdırın. Sütü sığ bir kaseye aldıktan sonra unu plastik bir kaba koyun ve üzerine tuz, karabiber ve biraz pul biber serpin.
2-Bir avuç ringa balığını süt kasesine daldırıp iyice süzdükten sonra un koyduğunuz plastik kaba alın. Una iyice bulanmaları için kabı hafifçe sallayın. Bu işlemi tüm balıklara uygulayın. Bu, ringa balıklarını una bulamak için uygulanabilecek en kolay yöntemdir, ancak çok sayıda balığı bir kerede daldırırsanız birbirlerine yapışabilirler.
3- Yağı küçük bir bayat ekmek parçası içine atıldığında 20 saniyede kahverengile-şecek kadar kızdırın. Bir pişirimlik balığı tercihen bir cips kızartma teline alıp koyu altın sarısı rengini alana kadar (2-3 dakika) kızartın. Süzün ve diğerlerini kızartırken sıcak kalmalarını sağlayın. Biraz daha pul biber ekleyip sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder