Pazı Dolması |
Bir bağ pazı yaprağı
120 gram kıyma
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 yemek kasığı domates salçası
4 yemek kasığı zeytin yağ
1 tane kuru soğan
Yeteri kadar reyhan, tuz, köfte baharı, karabiber
Hazırlanışı:
Pazı yapraklarını iyice yıkayın ve saplarını ayırın. Geniş bir kabın içine sıcak su koyun ve pazı yapraklarını sıcak suya bastırıp, yumuşamasını bekleyin. Bu esnada bir kabın içine bulguru, rendelediğiniz kuru soğanı, salçayı, kıymayı, yağı, tuzu ve baharatları koyun ve karıştırın. Yumuşayan pazı yapraklarını sıcak sudan çıkarın ve soğumaya bırakın. Ardından pazı yapraklarını bölün ve içine hazırladığınız pazı dolması harcından koyarak, yaprak sarması sarar gibi sarın. Tencereye pazı dolmalarını dizin ve üzerine porselen bir tabak kapatın. Yeteri kadar su ilave edip ocağa alın. Pişen pazı dolmalarını ocaktan alıp, servis tabaklarına koyun ve üzerine dilerseniz sarımsaklı yoğurt ve yağda kavurduğunuz salçayı dökerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder