Facebook

27 Haziran 2011 Pazartesi

Otlu Peynirli Alabalık

Otlu Peynirli Alabalık
Malzemeler (4 Kişilik)
1 su bardağı / 50 gr beyaz ekmek
kırıntısı 50 gr ince ince rendelenmiş kaşar peyniri
1/3 su bardağı / 25 gr ufalanmış çamfıstığı
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş
2 yemek kaşığı / 30 ml zeytinyağı
4 kalın alabalık filetosu, her biri yaklaşık 275 gr ağırlığında olmalı
3 yemek kaşığı / 40 gr tereyağı
1 adet limonun suyu
Tuz ve çekilmiş karabiber
Süslemek için:
Limon dilimleri
Servis için:
Haşlanmış kuşkonmaz uçları
Haşlanmış minik havuçlar

Hazırlanışı:
1-Bır kasede ekmek kırıntılarını, kcşarpeynırını, çamfıstıklarını, maydanozu ve k şnışı karıştırıp zeytinyağını ekleyin.
2- Alabalık filetolarını uzunlamasına ikiye ayırıp karışımı her bir dilimin üzerine bastırarak sürün.
3- Izgarayı önceden yüksek ateşe ayarlayın. Izgara tavasını 15 gr tereyağıyla yağlayın. Tereyağının geri kalanını başka bir tavada eritip üzerine limon suyunu ekleyin.
4- Üzerleri karışımla kaplanmış filetoları yağlanmış ızgara tavasına alıp üzerine tereyağlı limon suyunu ilave edin.
5- Filetoları iyice pişene kadar (yaklaşık 10 dakika) ızgara edin.
Her tabağa iki dilim alabalık koyup limon dilimleriyle süsledikten sonra kuşkonmaz ve havuçlarla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder