Facebook

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Paşa Çorbası


Paşa Çorbası
Malzemeler:
250 gram dana kıyma
1 kase erişte
1 kase nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Kırmızı toz biber
Ayçiçek yağı
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Un

Hazırlanışı:
Plastik bir kaba 250 gram dana kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber konulur. Kıymanın makineden bir kez çekilmiş olması gerekmektedir. Kıyma 2 dakika yoğrulur. Teflon büyük boy tencereye 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı toz pul biber ve tencerenin yarısı kadar kaynar su konulur. Yoğrulmuş kıymadan nohut büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. 1 kase nohudun bir gece evvelden suya bırakılıp haşlanması gerekmektedir. Hazırlanan köfteler tencerede kaynamaya başlayan suya karıştırılır. Ortalama 10 dakika sonra (köftelerin rengi değiştiğinde) 1 kase nohut ve 1 kase erişte çorbaya eklenerek pişmesi için bırakılır. Plastik bir kaba 1 kase un, 1 diş dövülmüş sarımsak ve alabildiğince un konularak karıştırılır. Harcın içerisine çorba için pişen tencereden 1 kaşık suyunu alarak terbiye kesilmemesi için içine karıştırılır. Hemen ardından yavaş yavaş karıştırılarak yapılan terbiye de çorbaya karıştırılır. Yemeğimizin yapılış süresi ortalama 30-40 dakikadır. 6 kişilik servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder