Facebook

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Muska Sarması


Muska Sarması
Malzemeler:
Kuzu kemik
3 bağ karalahana
Zeytinyağı
İç harcı için:
Yarım kg dana eti
200 gram iç yağı
1 çay bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı abaza tuzu
1,5 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
3 tatlı kaşığı nane
Ayçiçek yağı

Hazırlanışı:
3 bağ karalahana tek tek temizlenir. Sap kısımları kesilir. 2 adet soğan soyularak yıkanır ve ince ince doğranır. Büyük boy tencere orta ocak ateşine konularak içine tencerenin yarısı kadar kaynamış su, 1 yemek kaşığı tuz ve 3 bağ temizlenmiş karalahana konularak 3-4 dakika haşlanır. Lahanalar diri kalması için kaynar sudan soğuk suya batırılır. 1 çay bardağı pirinç sudan geçirilerek süzülür. Pirinçler ile soğanlar plastik bir kaba alınır. 200 gram doğranmış dana eti sudan geçirilerek süzdürülür. 1 demet maydanoz yıkandıktan sonra minik minik doğranır. Süzülen etler, ince doğranmış maydanoz, 2 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 3 tatlı kaşığı nane ve 2 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı domates salçası ve 2 yemek kaşığı abaza tuzu (sarımsak, kırmızı acı biber ile yapılmış), 200 gram iç yağı, 3 kaşık zeytinyağı eklenerek harmanlanır. Sarmaların altına konulacak olan kuzu kemikler de yıkanarak fazla suyu süzülür. Tencerenin en altına kuzu kemikleri dizilerek pişirilecek olan muska sarmaların yanması engellenmiş olmakla birlikte et tadı verir. 1 adet karalahana alınıp ortadan ikiye bölünüp ortasındaki sert sap kısmı çıkarılır. Ortasına 1 tatlı kaşığı harç konularak kenarlarından katlanır ve sarılır. Muska sarması kısık ocak ateşine konularak sarmaların üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir. Sarma dolmaları ile aynı hizada olacak kadar kaynar su eklenerek 1,5 saat pişirilir. Yemeğimizin yapılış süresi 1,5 saattir. 8 kişilik servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder