Facebook

5 Haziran 2011 Pazar

Kandil Simidi

Kandil Simidi
Malzemeler:

3,5 su bardağı kadar un
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı susam
6 çorba kaşığı erimiş tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta (beyazı, sarısı ayrı)
Yarım çorba kaşığı pekmez
Yarım tatlı kaşığı karbonat
Yarım tatlı kaşığı mahlep
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Unumuzu yoğuracağınız geniş bir kabın içerisine eleyiniz (daha güzel kabarması için tüm hamur işlerinde ununuzu eleyiniz) orta kısmını havuz gibi açınız. Yoğurdu, erimiş tereyağını, zeytinyağını, yumurta beyazını, pekmezi, karbonatı, mahlebi ve de tuzunu orta kısmına katıp iyice yoğurunuz. Kabınıza yapışmamaya başladığı anda, hamurdan ceviz boyunda parçalar koparınız.
Susamları ve yumurta sarısını ayrı, ayrı geniş kaplara koyunuz.
Kopardığınız parçaları avuçlarınızın arasında yuvarlayınız ve yaklaşık 20 santimetre uzunluğunda çubuklar yapınız. Yaptığınız çubukların iki ucunu birleştirip bir halka haline getiriniz. Bu halkaları ilk önce yumurtanın sarısına bulayınız. Daha sonrada her yanını susama bulayınız. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayınız. Tepsinizi yağlayınız ve birbirlerine değmeyecekleri şekilde tepsinize diziniz.
Fırınınızı 170 derece sıcaklığa ayarlayıp ısıtınız. Ve sıcak fırınınıza tepsilerinizi atınız. Üzerleri pembeleşene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişiriniz.
Piştikten sonra fırından kandil simidinizi bekletmeden alınız. Altından da hava alabilmesini sağlamak için tel ızgaranın üstünde ılınması için bekleyiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder