Facebook

8 Haziran 2011 Çarşamba

Elmalı Kurabiye


Elmalı Kurabiye
Malzemeler:
• Yarım çay bardağı yoğurt
• Yarım çay bardağı zeytin yağ
• 1 paket kabartma tozu
• 1 yemek kaşığı toz şeker veya pudra şekeri
• 1 paket margarin veya yarım paket tere yağ
• 3 su bardağı un
İç Malzeme:
• 4 tane elma
• 1 çay bardağı ceviz
• 1 yemek kaşığı tarçın
• Üzerin için yeteri kadar pudra şekeri

Hazırlanışı:
• Genişçe bir yoğurma kabının içine iç malzeme hariç bütün malzemeleri katın ve 15 dakika boyunca yoğurun ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
• Bu esnada elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını çıkarıp rendeleyin arından üzerine biraz şeker serperek tencereye koyup 5 dakika ocakta kavurun.
• Ocaktan aldığınız elmaların içine tarçın ve dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın.
• Dinlenmiş hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak ufak bezeler açın.
• Hazırladığınız elmalı harcı, hamurun ortasına koyup iki taraftan ortada birleşecek şekilde kapatıp, kapattığınız yerleri su ile ıslayarak yapışmasını sağlayın.
• Yağlanmış fırın tepsisine elmalı kurabiyeleri dizin ve 170 derecelik önceden ısıtılmış fırına 30 dakika pişmek üzere sürün.
• Çıkardığınızda kurabiyelerin üzerlerine bol bol pudra şekeri serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder