Facebook

8 Haziran 2011 Çarşamba

Kazandibi

Kazandibi
Malzemeler:

1 kilogram süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
6 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı:
Derin bir kabın içine un, nişasta, pirinç ununu koyup mikserle iyice karıştırın. İçerisine 1 su bardağı süt tekrar karıştırın.
Ayrı bir tencerenin içine kalan sütü boşaltın ve şeker ile tuzu ilave edip ocağa koyun
Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayan sütten bir kepçe alın ve ilk başta hazırladığınız kenarda bekleyen nişastalı karışımın içine dökün ve karıştırın
Ardından nişastalı karışımı, ocakta pişen karşımın içine dökün ve karıştırın
Ocaktaki sütlü karışımı 2 taşım kaynayınca ocaktan alın
Kazandibini dökeceğiniz tepsinin tabanına bolca pudra şekeri serpin ve üzerine ocaktan aldığınız kazandibi muhallebisini boşaltın
Tepsiye ocağa alın ve iki tarafı kızaracak şekilde arada önlü arkalı ocakta kızartın
Kazandibi tatlısının iki tarafı da kızarınca tepsiyi ocaktan alın daha büyükçe ve içi su ile doldurulmuş başka bir tepsinin içine, kazandibi tepsisini oturtun
Sıcaklığı geçince kaldırıp buzdolabına koyun ve en az 3 saat bekletip, servis edeceğiniz zaman dilimlere bölerek ikram edin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder