Facebook

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası


Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası
Malzemeler:
Yarım kg kuşbaşı tavuk
Yarım su bardağı arpa şehriye
Tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yumurta sarısı
Limon suyu
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane

Hazırlanışı:
Yarım kg kuşbaşı doğranmış göğüs eti sudan geçirilerek üzerini 2 parmak geçecek şekilde su eklenir. Düdüklü tencere orta ocak ateşine konularak göğüs etleri haşlanmaya bırakılır. Buharı çıkınca 10 dakika daha pişmesi gerekir. Orta boy tencereye 1 tahta kaşık kadar tereyağı konularak orta ocak ateşinde eritilir. Eriyen tereyağına 2.5 bardak su eklenerek kaynamaya bırakılır. Çorbanın terbiyesi için; bir kaba, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt(normal yoğurt da olabilir), 1 yumurtanın sarısı da eklenerek karıştırılır. Kaynayan suyun içerisine yarım su bardağı arpa şehriyeler de eklenerek pişmeye bırakılır. Terbiyeye 2 yemek kaşığı un ve yarım limon suyu da meyanesine eklenerek karıştırılır. Ancak sıvı olabilmesi için su ilave edilerek çırpılır. Düdüklü tencerede pişmeye bırakılan tavuk göğüsleri arpa şehriyeli çorbaya suyu ile ilave edilir. Ocak ateşi açılarak tavuklarla beraber kaynayan arpa şehriyeli çorbaya 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve kaynamaya bırakılır. Ortalama 5 dakika sonra hazırlanan terbiye karıştırılarak eklenir. Çorbanın terbiyesi ilave edildikten sonra devamlı olarak karıştırılması gerekiyor. Ortalama 10 dakika kadar pişirilecektir. 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı nane orta ocak ateşinde küçük boy tavada kızdırılarak pişmiş olan arpa şehriyeli çorbaya karıştırılarak servis edilir. Çorbanın yapılış süreci ortalama 30 dakikadır. 6 kişilik servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder