Facebook

5 Haziran 2011 Pazar

Lor Kurabiyesi

Lor Kurabiyesi
Malzemeler:

500 gram tatlı lor
14 yemek kaşığı un
4 adet yumurta
4 paket kabartma tozu
2 su bardağı toz şeker
Sıvıyağ

Hazırlanışı:
Bir kaba 500 gram tatlı lor, 4 adet yumurtanın(2 adet yumurta bütün, 2 adet yumurtanın da sadece sarısı konulur) ve yoğrulur. Yumurta ile bütünleşen lor peynirine 2 su bardağı toz şeker eklenerek yeniden yoğrulur. 14-15 kaşık un, 4 paket kabartma tozu da eklenerek yeniden yoğrulur. Çok yumuşak kıvamda olması gerekmektedir. Fırın önceden 15 dakika 180 derecede ısıtılır. Yarım çay bardağı ayçiçek yağı hamurun üzerinde gezdirilerek dökülür ve yeniden yoğrulur. Akışkan ve kıvamlı olması gerekir. 1kaseye toz şeker, diğer kaseye de 4 adet yumurtadan kalan beyazları da bir kaseye alınarak hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça önceden yumurta beyazına ardından da şekere bulanarak fırın tepsisine yerleştirilir. Eğer hamur elinize yapışır ise avuç içi zeytinyağı ile ıslatılmalıdır. Sadece 15 dakika pişmesi yeterli olan kurabiyeler 10 kişilik servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder