Facebook

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Pişi Köftesi


Pişi Köftesi
Malzemeler:
1 kg orta yağlı dana eti
1 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sıvıyağ

Hazırlanışı:
Plastik bir kaba 1 kg orta yağlı dana eti, 2 çay kaşığı tuz eklenerek yoğrulur. Ardından 2 çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı un eklenerek yeniden yoğrulur. Kıymanın miktarına göre un eklenir. Un serpilen ekmek tahtasına kıyma konularak taş ile dövülür. Kıyma taşa yapışmamaya başladığında olmuş demektir. Kıymadan avuç içi kadar parçalar alıp el ile üzerine baskı yapılarak inceltilir. Tezgâha un serpilerek açılan bezeler taş ile dövülüp büyültülür. Kızartılacak köfteler için kızartma tenceresine bol sıvı yağ konularak hazırlanan köfteler orta ocak ateşinde kızartılır. Kızaran köfteler arzuya göre kızartılan domates ve biberler de servis edilebilir. Pişi köftesinin yapılış süresi 20 dakika olup 6 kişilik servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder