Facebook

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Kara Topak Helvası


Kara Topak Helvası
Malzemeler:
14 kaşık un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket margarin
1 paket dolmalık fıstık
2 avuç ceviz
Şerbeti için:
12 yemek kaşığı toz şeker
1 bardak su
1 bardak süt
1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Plastik bir kaba 14 yemek kaşığı un, orta ocak ateşte eritilmiş 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket margarinin içine eklenerek kavrulur. Bir tencereye 12 kaşık şeker, 1 bardak süt ve 1 bardak su eklenir ve kaynamaya bırakılır. 1 paket dolmalık fıstık sürekli karıştırılarak una karıştırılır. Fıstıkların sararması gerekmektedir. Şerbetimiz kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. 2 avuç ceviz el ile ezilerek helvaya karıştırılır. 1 yumurtanın sarısı çırpılarak soğuyan şerbetin içerisine konularak karıştırılır. Hazırlanan şerbet, helvaya karıştırılarak kısık ocak ateşine alınır. Helva şerbetini çekene kadar sürekli karıştırılır. İsteğe göre şekil verilerek servis edilir. Hazırlanış süresi ortalama 30 dakikadır. Tatlımız 6-8 kişilik servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder