Facebook

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Kabak Çekirdekli Börek


Kabak Çekirdekli Börek
Malzemeler:
Hamuru için;

1 adet yumurta
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket karbonat
Birkaç damla limon
Un
İç harcı için;
300 gram ayıklanmış kabak çekirdeği
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kuru soğan
500 gram kaymak
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Karabiber

Hazırlanışı:
Plastik bir kaba 1 kase yoğurt, 1 kase su, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı mısır özü sıvıyağ, 1 paket karbonat, 3 damla limon suyu, 1 çay kaşığı tuz ve alabildiği kadar un konulur. Hamurumuz kulak memesi kıvamında olacak şekilde un eklenmelidir. Hamurumuz yoğrulduktan sonra üzeri bir bez ile örtülerek 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Böreğimizin iç harcı için küçük boy teflon tava orta ocak ateşine konularak içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir. Tereyağı kızdırıldıktan sonra bir büyük boy soğan soyularak küp küp doğranır. 300 gram kabak çekirdeği ağza gelecek şekilde rondodan geçirilir. Soğanlar kavrulurken 1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı karabiber eklenir. Hemen ardından kabak çekirdekleri ve 1 çay kaşığı tuz da harcımıza eklenerek karıştırılarak pişirilir. Dinlendirilmiş olan hamur üzerine un serpilerek ikiye bölünür. Diğer parçası açılarak yufka inceliğine getirilir. Üzerine kaşığın arkası ile kaymak sürülerek rulo haline getirilir. Kaymaklı kısmı içte kalacak şekilde rulo haline gelen hamur kıvrılarak çiçek şeklinde kıvrılarak ortadan birleştirilir. Hazırlanan hamurun buzlukta 10 dakika bekletilmesi gerekir. Aynı işlem kalan diğer hamur için de yapılır. Yeniden buzluktan çıkartılan hamur açılarak tepsi büyüklüğüne getirilir. Çekirdekli harcımız hamurumuzun üzerine yayılarak açılır ve üzerine kapatılır. Fırınımız 200 derecede ısıtılır. 1 yumurtanın sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı karışımı böreğimizin üzerini kaplayacak şekilde sürülür. Fırınımız 180 dereceye ayarlanarak 60-70 dakika kadar pişmeye bırakılır. Yemeğimizin ortalama pişme süresi 1.5 saat olup, 8 kişilik servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder