Facebook

16 Temmuz 2011 Cumartesi

Tarhana Çorbası


Tarhana Çorbası
Malzemeler:
100 gr yağsız kıyma
150 gr tarhana
1 adet iri domates
1 çorba kaşığı tereyağ
2 kg et suyu veya su
tuz

Hazırlanışı:
Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın.Küçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurmayı unutmayın . Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın. On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder