Facebook

16 Temmuz 2011 Cumartesi

Altın Çilekli Tart


Altın Çilekli Tart
Malzemeler:
3 Su bardağı Un
6 Çorba kaşığı Toz Şeker
1 Yumurta
150 Gr. Margarin
1 Tatlı KaşığıVanilya
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
Kreması İçin:
2 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Toz Şeker
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Kakao
1 Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Yumuşak Margarin
1 ÇayBardağı Damla Çikolata
Üzeri İçin:
Altın Çilek

Hazırlanışı:
Tart hamuru için, un, şeker, yumurta, margarin, vanilya, kabartma tozu ve yoğurdu karıştırma kabının içine alıp yoğuruyoruz.Tart kalıplarını yağlıyoruz. Hamurdan parçalar kopartıp tart kalıplarının tabanına yayıyoruz.Tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kreması için, süt, şeker, un, kakao ve yumurta sarısını tencerenin içine koyup orta ateşte koyu bir kıvam alana dek pişiriyoruz.Piştikten sonra damla çikolatayı ve margarini kleyip karıştırıyoruz. Pişen tart hamurlarını kalıplarından çıkartıp servis tabağına alıyoruz.Kremayı şanti torbasına koyup tartların üzerine sıkıyoruz. Üzerini ayıklanmış altın çilek ile süsleyip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder