![]() |
Safranlı İç Pilav |
4 su bardağı pirinç
5 bardak su
1 yemek kaşığı safran
1 kahve fincanı çam fıstığı
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 kahve fincanı badem
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
4 bardak pirinç plastik bir kapta beyaz suyu çıkana dek bol suyla yıkanır. Büyük boy teflon tencereye bir çay bardağı zeytinyağı, 100 gr çam fıstığı ile kavrulur. Kavrulan çam fıstıklarına 100 gr kuş üzümü eklenerek 2-3 dk kavrulur. Fıstık ve üzümün ardından yıkanmış olan 4 bardak pirinç ile birlikte 5 bardak su eklenir. 1 tatlı kaşığı safran da eklenerek pişmeye bırakılır. Kaynamaya başladıktan ortalama 10 dk sonra pişen pilava 100 gr badem eklenerek demlenmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder