![]() |
Balık Çorbası |
Sazan balığının baş ve kuyruk kısmı
1 adet domates
1 adet biber
1 adet soğan
1 kaşık biber salçası
Sirke
Limon
Hazırlanışı:
Sazan balığının kemikleri ve kafa bölümü iyice yıkanır. Etler kemiklerinden ayrılır. Orta boy herhangi bir tencere orta ocak ateşe konarak içerisine 1 adet orta boy soğan ince ince doğranır. Soğanlar 1 çay bardağı zeytinyağı ile kavrulmaya başlanır. Soğanların ardından 1 adet küçük küçük biberler doğranır ve soğanlar ile birlikte kavrulmaya devam edilir. Soğanlar suyunu çekmeye başlayınca kabukları alınmış küçük küçük doğranmış domatesler de içerisine karıştırılır ve harlanmaya devam edilir. 2-3 dakika daha pişirildikten sonra baş ve kuyruklardan oluşan sazan balıkları tencereye yerleştirilir. İçerisine 1 çay bardağı sirke ve 1 kaşık salça eklenir. Ocak ateşi kısığa alınır. (salça biber veya domates de olabilir). 20-25 dakika pişirildikten sonra içerisine yemeğin üzerini 2 cm geçecek şekilde kaynamış su eklenir. 1 çay kaşığı tuz, 3 diş doğranmış sarımsak, 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 yemek kaşığı nane de eklendikten sonra yemeğin kapağı kapatılır ve 10 dakika daha pişirilmeye devam edilir. Kaynama yeniden başladıktan sonra ocağın altı kapatılarak servis için hazırlanır. Ortalama pişme süresi 40 dakikadır. Yemeğimiz ortalama 6-8 kişilik servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder