Facebook

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Köy Torga Çorbası


Köy Torga Çorbası
Malzemeler:
1 kg yoğurt
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 adet yumurta
5 bardak su
1 su bardağı pişmiş nohut
½ su bardağı kırık yarma
Tuz
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
Kuru nane
Tuz

Hazırlanışı:
Büyük boy çelik tencereye (tercihe göre değişebilir) 750 gram yoğurt, 1 çorba kaşığı tepeleme un, 1 adet yumurta kırılarak mikser ile çırpılır. Kıvamını alınca azar azar karıştırarak 5 bardak su eklenir. Çorba orta ocak ateşine alınarak karıştırılarak kaynamaya bırakılır. 1 fincan kırık yarma ocağa koyduktan 5 dakika sonra içine karıştırılır. Kaynama başladığında 1 tatlı kaşığı tuz ve önceden ıslatılmış ve haşlanmış yarım bardak nohut çorbaya eklenerek 10 dakika daha kaynatılır. Hazırlanan çorbaya ayrı bir tavada orta ocak ateşinde 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Eriyen yağın içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ile dövülmüş 3 diş sarımsak ve bol nane eklenir. Yağ kızınca çorbanın üzerine servis edilir. Çorbamızın yapılış süresi 30 dakika olup 8 kişilik servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder