Facebook

26 Nisan 2011 Salı

Saray Tatlısı İrmikli

Saray Tatlısı İrmikli
Malzemeler:
14 Dilim Tost Ekmeği
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
7 Çorba Kaşığı İrmik
2 Parça Damla Sakızı

Şerbeti İçin:
2 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Dilim Limon

Üzeri İçin:
Pirinç Yeşil Fıstık

Hazırlanışı:
İrmikli Saray Tatlısı Yapılışı;Tencereye sütü, irmiği, damla sakızını ve şekeri koyun. Topaklanmaması için karıştırarak pişirin. Ekmeklerin kabuklarını kesip içini iyice ufalayın. Yağlanmış kelepçeli fırın kabına koyup elinizle bastırın.İrmikli krema karışımını ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Tatlı pişince soğumaya bırakın.Suyu, şekeri ve limon dilimini tencerede kaynatın. Soğuyan tatlıya şerbeti sıcakken dökün. Üzerini süslemek için pirinç fıstık serpin.
Tatlımız Soğuduktan Sonra Servise Hazırdır Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder