Saray Tatlısı İrmikli |
14 Dilim Tost Ekmeği
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
7 Çorba Kaşığı İrmik
2 Parça Damla Sakızı
Şerbeti İçin:
2 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
Pirinç Yeşil Fıstık
Hazırlanışı:
İrmikli Saray Tatlısı Yapılışı;Tencereye sütü, irmiği, damla sakızını ve şekeri koyun. Topaklanmaması için karıştırarak pişirin. Ekmeklerin kabuklarını kesip içini iyice ufalayın. Yağlanmış kelepçeli fırın kabına koyup elinizle bastırın.İrmikli krema karışımını ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Tatlı pişince soğumaya bırakın.Suyu, şekeri ve limon dilimini tencerede kaynatın. Soğuyan tatlıya şerbeti sıcakken dökün. Üzerini süslemek için pirinç fıstık serpin.
Tatlımız Soğuduktan Sonra Servise Hazırdır Afiyet Olsun…
İrmikli Saray Tatlısı Yapılışı;Tencereye sütü, irmiği, damla sakızını ve şekeri koyun. Topaklanmaması için karıştırarak pişirin. Ekmeklerin kabuklarını kesip içini iyice ufalayın. Yağlanmış kelepçeli fırın kabına koyup elinizle bastırın.İrmikli krema karışımını ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Tatlı pişince soğumaya bırakın.Suyu, şekeri ve limon dilimini tencerede kaynatın. Soğuyan tatlıya şerbeti sıcakken dökün. Üzerini süslemek için pirinç fıstık serpin.
Tatlımız Soğuduktan Sonra Servise Hazırdır Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder