![]() |
Zerde |
1 kase pirinç
9 kase su
1 çay kaşığı zerdeçal
2 su bardağı şeker
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Hazırlanışı:
1 kase pirinç süzgece konularak beyaz suyu çıkana kadar yıkanır.
Plastik bir kaba pirinci ölçtüğümüz kase ile 9 kase su konulur.
Büyük boy tencereye 9 kase su ile 1 kase pirinç konularak orta ocak ateşte kaynamaya bırakılır.
Bir bardağın içine avuç içi kadar kuş üzümü ile üzerini geçecek kadar su eklenerek yumuşamaya bırakılır. Kaynayan pirinçli suyun ocak ateşi kısılarak 1 çay kaşığı zerdeçalın üzerine yarım bardak su eklenerek karıştırılır ve zerdeçalın suyu süzgeç ile süzülerek pirinçlere karıştırılır.
Zerdeçalın hazırlandığı bardağın içerisine yarım bardak daha su konularak pirinçlere ilave edilir.
Zerdenin tatlılığına kişi kendisi karar vermesi gerektiğinden göz kararı toz şeker eklenerek karıştırılır. Kaynadıktan sonra servis tabağına alınarak kuş üzümü ve çam fıstığı ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder