Beypazarı Kurusu |
4 bardak beyaz un
2 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket (125 gram) tereyağı
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
1. Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri, tarçını ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını karışıma ilave edip hamurunuzu 10 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak, fakat ele yapışmayan ve şekil vermesi kolay bir yapıda olacaktır.
2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri, tarçını ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını ilave ederek hamurunuzu 3-4 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak, fakat ele yapışmayan ve şekil vermesi kolay bir yapıda olacaktır.
3. Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 1½- 2 saat mayalanması için bekletin.
4. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak 2 cm genişliğinda ince rulo haline getirin. Ruloları (un kurabiyesi yapar gibi) 1-1½ cm genişliğinde verev olarak kesin ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
5. Evin ılık bir yerinde 15 dakika mayalanmaya bırakın.
6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika, ya da üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 20 dakika ılımaya bırakın.
7. 125 derece fırına alıp 2 saata kadar gevremeleri için bırakın. Fırın soğuyuncaya kadar gevrekleri içeride tutun. Bir gece fırında bırakılırsa daha da iyi kururlar.
1. Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri, tarçını ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını karışıma ilave edip hamurunuzu 10 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak, fakat ele yapışmayan ve şekil vermesi kolay bir yapıda olacaktır.
2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri, tarçını ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını ilave ederek hamurunuzu 3-4 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak, fakat ele yapışmayan ve şekil vermesi kolay bir yapıda olacaktır.
3. Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 1½- 2 saat mayalanması için bekletin.
4. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak 2 cm genişliğinda ince rulo haline getirin. Ruloları (un kurabiyesi yapar gibi) 1-1½ cm genişliğinde verev olarak kesin ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
5. Evin ılık bir yerinde 15 dakika mayalanmaya bırakın.
6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika, ya da üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 20 dakika ılımaya bırakın.
7. 125 derece fırına alıp 2 saata kadar gevremeleri için bırakın. Fırın soğuyuncaya kadar gevrekleri içeride tutun. Bir gece fırında bırakılırsa daha da iyi kururlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder