Facebook

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Bakla Çorbası


Bakla Çorbası
Malzemeler:
1 kg bakla
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Terbiyesi için:
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak

Hazırlanışı:
Baklalar alınırken minik olmasına özen gösterilmelidir. 1 kg bakla bol su ile yıkandıktan sonra ufak şekilde doğranır. Orta boy tencereye doğranmış olan baklalar ile birlikte yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı eklenerek orta ocak ateşte kavrulur. Bakla çorbasının terbiyesi için plastik bir kaba 1 adet yumurta, 2 diş ezilmiş sarımsak, 5 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı kavrulmuş un konularak karıştırılır. Baklalar kavrulduktan sonra içerisine önceden kaynatılmış 1,5 litre su eklenir. Su yeniden kaynayınca içerisine hazırlanmış olan terbiye yavaş yavaş katılarak bir yandan da karıştırılır. Terbiye katılıp yeniden kısık ocak ateşte kaynatılan çorba servise hazırdır. Yemeğimiz ortalama 6 kişilik olup ortalama 30 dakikada yapılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder