Facebook

28 Nisan 2011 Perşembe

Yerfıstıklı Kek


Yerfıstıklı Kek
Malzemeler:
100 gram kuru kayısı
350 ml süt
150 gram toz şeker
Bir tutam tuz
250 gram margarin
1 adet yumurta
50 ml portakal suyu
200 gram tuzsuz yerfıstığı
500 gram un
1 küp maya
Kalıp için margarin
100 gram damla çikolata
1 paket çikolatalı sos
Süslemek için pudra şekeri veya kakao

Hazırlanışı:
Kayısıyı küp küp doğrayıp portakal suyunda bekletin. Fıstıkları kıyıp sütü ısıtın.
Unu elekten geçirip bir kaseye doldurun. Unun ortasına bir çukur açıp ufalanmış mayayı ekleyin. 3-4 çorba kaşığı süt ve bir tutam toz şekerle karıştırın. Üzerini bir miktar unla kapatıp 20 dakika dinlendirin.
Kasedeki karışıma kalan sütü, artan toz şekeri, tuz, margarin, yumurta, damla çikolata, suyunu süzdüğünüz kayısı küplerini ve 150 gr fıstığı ilave edip yoğurun.
Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. Fırını 200 derecede ısıtın. Kek kalıbını yağlayıp hamuru doldurun. Fırının alt bölmesinde 30-40 dakika kadar pişirin.
Keki soğutun. Çikolatalı sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Keki sos, pudra şekeri veya kakao ve fıstıklarla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder