Facebook

25 Nisan 2011 Pazartesi

Soğan Kebabı

Soğan Kebabı
Malzemeler:
1,5 Kg kuru soğan
500 gram az yağlı kıyma
1 yemek kaşığı sıvıyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber

Sosu İçin:
1,5 bardak su
2 yemek kaşığı nar ekşisi

Hazırlanışı:
Yemekteki soğanların fırında pişerken yanmaması için 1,5 kg kuru soğan üzerindeki sadece 1 adet katman alınarak soyulur ve soğanlar yıkanmaz.

Fırın tepsisi 1 yemek kaşığı sıvıyağı ile yağlanır (zeytinyağı, fındık yağı, ayçiçeği yağı da olabilir). 
500 gram az yağlı kıyma, eğer kasaptan alınırken tuzlanıp karabiber dökülmediyse içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ile yarım tatlı kaşığı karabiber eklenerek yoğrulur. 

Kıymadan avuç içi kadar parçalar koparılarak isteğe göre yassı veya yuvarlak şekiller verilerek 1 adet köfte, 1 adet kuru soğanın yarısı konularak yağlanmış tepsiye yerleştirilir.

Tepsinin ortasına iri iri doğranmış kırmızıbiber ile yeşilbiber eklenir. 
Fırınımız 250 derecede ısıtıldıktan sonra soğan kebabının üzerine 1,5 su bardağı su gezdirilerek dökülür ve 190 derecedeki fırına verilir. 

Fırında 30 dakika piştikten sonra bir kapta 2 yemek kaşığı nar ekşisi ile yarım bardak suyu karıştırarak soğan kebabının kenarlarından yemek kaşığı yardımı ile konulur (üzerinin yanmaması için sos üzerine değil de kenarlarından konulur). 

Yeniden fırına konulan soğan kebabı 30 dakika daha pişirilir. Yemeğin pişme süreci 1 saattir. Soğan kebabı 6 kişilik servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder