Facebook

29 Nisan 2011 Cuma

Közlenmiş Domates Çorbası


Közlenmiş Domates Çorbası
Malzemeler:
14 adet orta boy domates, yıkanmış, ikiye veya dörde bölünmüş
1 soğan
1 baş sarımsak
1 litre kaynamış su
Tuz
Karabiber
Arzuya göre taze nane, fesleğen veya rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Domatesleri, soğanı ve sarımsağı 160C ısıdaki fırına koyup 45 dakika közleyin. Hepsi iyice yumuşayınca fırından alın.
Soğan ve sarımsakları soyun. Soğanları doğrayın. Az zeytinyağı eklenmiş tencerede sarımsaklarla beraber 2-3 dakika çevirin.
Domatesleri ve kaynamış suyun yarısını tencereye ekleyip blendır ile püre haline getirin. Bir taşım kaynatıp suyun kalan yarısını ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ekleyin. İsteğinize göre taze otlar veya peynir ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder