![]() |
Katmer |
1 paket hazır baklava yufkası
200 gr. çekilmiş fıstık içi
250 gr. süt kaymağı
250 gr. şeker
250 gr. tereyağı
Hazırlanışı:
Küçük bir kapta orta ocak ateşte 250 gram tereyağı eritilir.
Fırına girebilecek herhangi orta boy kabı eritmiş olduğumuz tereyağından bir yemek kaşığı alınarak yağlanır. Fırınımız 250 derecede ısıtılır. Baklava yufkasından 3 adet alınarak üst üste konulur.
Yufka çok ince olduğundan yavaşça üzeri eritilmiş olan tereyağı ile yağlanır.
Eğer şekeri sonradan koyarsak katmerin üzerinde yanmış bir tabaka oluşur, bu sebeple yufkanın üzerine 2 tatlı kaşığı şeker gezdirilerek serpilir.
Hemen ardından çekilmiş iç fıstık serpilir ve 1 tatlı kaşığı büyüklüğünde tercihe göre 6-8 adet süt kaymağı konulur ve yufka bohça şeklinde kapatılır.
Kapatılan katmerin de üzeri yeniden yağlanarak tepsiye yerleştirilir.
İsteğe göre, kişi sayısına göre bunun adedi artırılabilir. Fırını 190 dereceye alarak 15-20 dakika kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder