Facebook

25 Nisan 2011 Pazartesi

Katmer

Katmer
Malzemeler:

1 paket hazır baklava yufkası
200 gr. çekilmiş fıstık içi
250 gr. süt kaymağı
250 gr. şeker
250 gr. tereyağı

Hazırlanışı:
Küçük bir kapta orta ocak ateşte 250 gram tereyağı eritilir. 
Fırına girebilecek herhangi orta boy kabı eritmiş olduğumuz tereyağından bir yemek kaşığı alınarak yağlanır. Fırınımız 250 derecede ısıtılır. Baklava yufkasından 3 adet alınarak üst üste konulur. 
Yufka çok ince olduğundan yavaşça üzeri eritilmiş olan tereyağı ile yağlanır.
Eğer şekeri sonradan koyarsak katmerin üzerinde yanmış bir tabaka oluşur, bu sebeple yufkanın üzerine 2 tatlı kaşığı şeker gezdirilerek serpilir. 
Hemen ardından çekilmiş iç fıstık serpilir ve 1 tatlı kaşığı büyüklüğünde tercihe göre 6-8 adet süt kaymağı konulur ve yufka bohça şeklinde kapatılır. 
Kapatılan katmerin de üzeri yeniden yağlanarak tepsiye yerleştirilir. 
İsteğe göre, kişi sayısına göre bunun adedi artırılabilir. Fırını 190 dereceye alarak 15-20 dakika kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder