Facebook

26 Nisan 2011 Salı

İtalyan Usulü Rulo

İtalyan Usulü Rulo
Malzemeler:
750 gram kıyma
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı salça
500 gr haşlanmış patates 
150 ml süt 
2 çorba kaşığı margarin
3 adet domates
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dilim bayat ekmek
75 gr çekirdeksiz yeşil zeytin 
1 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı 
50 gr doğranmış taze baharat
Tuz
Karabiber
Pul biber

Hazırlanışı:
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Geniş bir tepsiyi yağlayın.
Ekmeği ufalayıp ıslatın. Zeytinleri ikiye bölün. Soğanı soyduktan sonra doğrayıp yağda hafifçe kızartın. İçine baharatları ilave edip karışımı soğuması için bekletin.
Ekmeğin suyunu süzdükten sonra et, yumurta, salça, zeytin ve soğanlı baharat karışımıyla birlikte iyice karıştırın.
Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve tepsiye yerleştirin.
Ruloyu fırının orta bölmesinde 200 derecede 60 dakika kadar pişirin.
Haşlanmış patatesi ezip ılık süt ve margarinle karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyun. İkiye bölüp içini çıkarın ve kalan kısmı doğrayın.
Bir tavada yağı kızdırın ve domatesleri kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İtalyan usulü ruloyu patates püresi ile birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder