Facebook

26 Nisan 2011 Salı

Fırında Makarna

Fırında Makarna
Malzemeler:
1 paket fırın makarna ( 0 numara,kalın spagettilerden,bulamazsanız inceside olur )
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
Tuz
Kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Önce makarnayı haşlayalım. Ben fazla bulaşık çıkarmamak için makarna haşlandıktan sonra süzüp soğuk suya koyuyorum yapışmaması için. Ve makarnayı haşladığım tencerede beşamel sosumu yapıyorum.
Beşamel sos için 2 çorba kaşığı margarini tencerede eritiyoruz. Ocağın altını kısıp 2 çorba kaşığı unu ekliyoruz. Altını kısarsanız unu kavururken top top olmasını önlüyor.
Sonra yavaş yavaş sütü karıştırarak eklemeye başlıyoruz. 1 bardak sütü ekledikten sonra yumurta sarısını, tuzu ve arzu ederseniz biraz kara biberi katın, karıştırmaya devam ederken 2. bardak sütünüzü de yavaş yavaş ekleyin. Ocağın altını orta ateşe getirip karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. Altını kapadıktan sonrada bir müddet karıştırın, karıştırma işi çok önemli, tahta kaşık olursa daha iyi.
Makarna ve beşamel sosu tencerede güzelce karıştırın. Sonra fırın kabınıza(Borcam) aktarın. Üzerini kaşar rendesi ile kaplayın. Ben kaşarın üzerine toz tatlı kırmızı biber serpiştiriyorum biraz, fırında pişerken renk veriyor.
200( fırına bağlı,benimki mini fırın,fazla ısınmıyor, 180 de olabilir) dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder