Facebook

24 Nisan 2011 Pazar

Düğün Çorbası


Düğün Çorbası
Malzemeler:
1 Kğ Kuzu Gerdan
4 Çorba Kaşığı Un
1 Kase Yoğurt
1 Yumurta
Su
Et Suyu
Tuz
Tereyağı
Toz Kırmızı Biber

Hazırlanışı:
Düdüklü tenceremize 1 adet kuzu gerdanı alalım.Üzerine su ilave edelim.Kuzu gerdanı kemiklerinden ayrılıncıya kadar pişiriyoruz.Eti soğuduktan sonra didikleyin.Et suyunu başka bir tencereye süzdürün.Et suyunun içine didiklenmiş etleri ilave edelim.Çorbanın terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın.Üzerine 4 çorba Kaşığı unu ilave edelim.Üzerine 1 adet yumurtayı kırın.Üzerine soğuk su ilave edin ve güzelce karıştırın.Daha sonra terbiyeye sıcak su ilave edip kıvamı bağlayın ve tencereye ilave edin.Tekrar kaynadıktan sonra çorbayı servis tabağına alın.Üzeri için ise bir tavaya tereyağını ve toz kırmmızı biberi ilave edin.Tereyağı eridikten sonra çorbanın üzerine döküp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder