Facebook

27 Haziran 2011 Pazartesi

Biberli Ringa Balığı

Biberli Ringa Balığı
Malzemeler (4 Kişilik)
Kızartmak için yağ
2/3 su bardağı / 150 ml süt
1 su bardağı / 115 gr halis un
450 gr ringa balığı (buzu çözülmüş ve kağıt mutfak havlusunda kurulanmış)
Tuz, taze çekilmiş karabiber ve pul biber

Hazırlanışı:
1- Yağı geniş bir tavada kızdırın. Sütü sığ bir kaseye aldıktan sonra unu plastik bir kaba koyun ve üzerine tuz, karabiber ve biraz pul biber serpin.
2-Bir avuç ringa balığını süt kasesine daldı­rıp iyice süzdükten sonra un koyduğunuz plastik kaba alın. Una iyice bulanmaları için kabı hafifçe sallayın. Bu işlemi tüm ba­lıklara uygulayın. Bu, ringa balıklarını una bulamak için uygulanabilecek en kolay yöntemdir, ancak çok sayıda balığı bir ke­rede daldırırsanız birbirlerine yapışabilirler.
3- Yağı küçük bir bayat ekmek parçası içi­ne atıldığında 20 saniyede kahverengile-şecek kadar kızdırın. Bir pişirimlik balığı tercihen bir cips kızartma teline alıp koyu altın sarısı rengini alana kadar (2-3 daki­ka) kızartın. Süzün ve diğerlerini kızartır­ken sıcak kalmalarını sağlayın. Biraz daha pul biber ekleyip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder