Facebook

18 Mayıs 2011 Çarşamba

Katlı Açma

Katlı Açma
Malzemeler:
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 bardak süt (1 bardağı mayayı eritmek için ılıtılacak)
1 paket yaş maya
1 kiloya yakın un
1 kaşık şeker
1 kaşık tuz
1 paket yumuşak margarin
Susam

Hazırlanışı:
Sütün 1 bardağını ılıtıp mayayı eritin,unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapıp diğer malzemeleride koyup hamuru yoğurun.hamuru önce 2 ye sonrada her bezeyi 6 ya bölüp 12 beze elde edelim 1 paket margarinide 10 parçaya bölüp 6 bezeyi tabak kadar açıp 5 katına margarin sürüp en üste sürmeden 6 katı birden açın sigara böreği gibi kesip malzemeyi koyup kıvırın aynı işlemi diğer 6 bezeyede uygulayıp tepsiye dizin 1 saat kadar beklettikten sonra yumurta sarısı sürüp susam ekip fırınlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder