Facebook

29 Nisan 2011 Cuma

Patlıcan Balığı


Patlıcan Balığı
Malzemeler:
5 adet patlıcan
2 yemek kaşığı un
1 kâse süt kaymağı
Tuz
Sıvı yağ

Hazırlanışı:
Plastik orta boy kabın yarısına gelecek şekilde su ve 3 tatlı kaşığı tuz konulur. 5 adet orta boy patlıcanın 2 tarafının da baş kısımları kesilir. Patlıcanların üzeri şerit kalacak şekilde soyulur. Patlıcanlar önce ikiye sonra uzun ince şeritler halinde kesilerek tuzlu suda bekletilir. Siyah suyu çıkana (ortalama 15-20 dakika) kadar bekletilen patlıcanların suyu süzülür. Yayvan bir tabağa 2 yemek kaşığı un ve 1 tatlı kaşığı tuz dökülerek harmanlanır. Patlıcanlar içerisinde tuzlu una bulanır. Fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlandıktan sonra patlıcan dilimleri yerleştirilir. Patlıcanların üzeri bir fırça yardımı ile yağlanır (zeytin, fındık yağı da olabilir ancak ayçiçek yağı tercih sebebidir). Bir kâseye önceden kaynatılan sütün kaymağı üzerinden alınarak ezilerek karıştırılır. Yağlanmış olan patlıcanların üzerine kaymak da sürüldükten sonra önceden ısıtılan fırın 180 dereceye getirilerek 30 dakika pişirilir. Ortalama 4-6 kişilik servis edilebilir. Patlıcan balığının yapılış süreci ortalama 40 dakikadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder