![]() |
| Cevizli Islak Kek |
200 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 + 3/4 bardak toz şeker
4 adet yumurta (hafif çırpılmış)
400 ml çiğ krema
2,5 bardak un
1 bardak ince çekilmiş ceviz
Toz şeker – tarçın karışımı
Hazırlanışı:
200 gram margarini ve 1 + 3/4 su bardağı toz şekeri mikser kabında çırpın. Hafif çırpılmış 4 yumurtayı ekleyip çırpın.
400 ml çiğ kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. 2,5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. Mikseri çıkartın.
1 bardak ince çekilmiş cevizi ekleyin. Tahta kaşık veya spatulayla karıştırın. Karışımı ayçiçek yağıyla fırçalanmış dikdörtgen borcama dökün.
180-200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk kadar pişirin. (Üstü kızarmış, içi yarı ıslak olacak.)
Fırından çıktığında henüz sıcakken üzerine eşit olarak toz şeker – tarçın karışımı serpin.
Havadar bir yerde soğumaya bırakın. Tam soğuduğunda streç folyoyla ağzını kapatın.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder